Terapii Miraculoase Kinetoterapie

sigla

Ce este terapia ocupațională?

Terapia ocupațională vă ajută să vă trăiți cea mai bună viață acasă, la serviciu și peste tot. Este vorba despre a fi capabil să faci lucrurile pe care le dorești și trebuie să le faci. Asta ar putea însemna să te ajute să depășești provocările învățând la școală, mergând la serviciu, să faci sport sau pur și simplu să faci vasele. Totul este concentrat pe bunăstarea ta și pe capacitatea ta de a participa la activități.

Este, de asemenea, o profesie bazată pe știință, în domeniul sănătății și al asistenței sociale, care este reglementată de Consiliul pentru profesii de sănătate și îngrijire.

Ce face un terapeut ocupațional?

Un terapeut ocupațional îi ajută pe oameni de toate vârstele să depășească provocările în îndeplinirea sarcinilor sau activităților de zi cu zi – ceea ce numim „ocupații”.

Terapeuții ocupaționali văd dincolo de diagnostice și limitări la speranțe și aspirații. Ei se uită la relațiile dintre activitățile pe care le desfășurați în fiecare zi – ocupațiile voastre – alături de provocările cu care vă confruntați și mediul înconjurător.

Apoi, ei creează un plan de obiective și ajustări care vizează realizarea unui set specific de activități. Planul este practic, realist și personal pentru tine ca individ, pentru a te ajuta să obții progresele de care ai nevoie pentru a-ți ridica viața de zi cu zi.

Acest sprijin poate oferi oamenilor un sentiment reînnoit al scopului. De asemenea, poate deschide noi oportunități și poate schimba modul în care oamenii simt viitorul.

Cu cine lucrează terapeuții ocupaționali?
Terapeuții ocupaționali lucrează cu adulți și copii de toate vârstele care au o gamă largă de afecțiuni.

Cel mai frecvent, ele îi ajută pe cei care trăiesc cu probleme de sănătate mintală sau cu dizabilități fizice sau de învățare. Și îi veți găsi ajutând oamenii să trăiască cea mai bună viață în organizații de sănătate, servicii de asistență socială, locuințe, educație și organizații de voluntariat.

Mulți ergoterapeuti practică și în mod independent și lucrează cu membri ai publicului, solicitanți de azil și refugiați, alături de poliție sau de pompieri sau cu serviciile psihiatrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *