Povestea Noastra

Povestea noastra

Scopul nostru este de a contribui la speranta unui viitor mai bun pentru copiii si tinerii speciali, cu dizabilitati, care prin terapii si activitati in colectivitate, vor face progrese si vor reusi sa devina oameni care pot avea grija de propria persoana, vor urma institutii de invatamant, vor face cursuri de calificare, astfel incat sa poata avea un loc de munca si o viata apropiata oamenilor fara probleme, sa transforme propriile dizabilitati in abilitati, si din persoane care au nevoie de ajutor, sa devina oameni care sa poata ajuta la randul lor, pe cei aflati in suferinta.

 

Tinerii trebuie sa ajunga sa aibe incredere in ei, sa minimalizeze problemele emotionale, psihice si fizice, astfel incat prin terapii sa vindece si sa schimbe sintagma “persoane cu dizabilitati” in “persoane normale”.  Fiecare om are dreptul la o viata normala, are dreptul sa se bucure si sa fie fericit, sa respecte si sa fie respectat.

Din echipa Asociatiei fac parte profesionisti, care au calificare si competente sa lucreze cu copiii cu dizabilitati, ce promoveaza un stil de viata sanatos, pasionati de a aduce in jurul lor o stare de bine sub toate aspectele, atat  fizic, mental, emotional cat si spiritual.

Suntem dintre putinele Asociatii din Romania care ofera la un loc, toate terapiile de care au nevoie copiii, tinerii, intr-un cadru placut si profesional. La noi vin copii de la 2 la 33 ani, pentru care parintii pot opta in functie de program, necesitati si posibilitati, de cate doua, trei, patru, cinci pana la opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana, de luni pana vineri, zilnic, de la ora 8, pana la ora 18.

In functie de problemele medicale ale copiilor, psihoterapeutii si terapeutii asigura terapiile ocupationale, comportamentale, ABA, logopedie, masaj terapeutic si de relaxare, reflexoterapie, gimnastica medicala, kinetoterapie, guler cervical, aparat rinita alegica. Tinerii beneficiaza de aerobic, cursuri de dans, spectacole de teatru, echitatie, activitati recreative, excursii, ateliere de creatie, vizite la zoo, alte activitati.

Ca proiect in viitorul apropiat ne dorim:

 • extinderea locatiei (pe verticala si orizontala), astfel incat sa putem avea grija de aproximativ 60 de copii, in momentul actual avem 26 copii. Construirea unor noi clase, grupuri sanitare, extinderea retelei de canalizare, o sala de sport, o sala de odihna, alte sali, anexe necesare desfasurarii activitatii.
 • dorim sa venim in spijinul parintilor care nu pot aduce copiii la sediul asociatiei, prin achizitia a unui mijloc de transport (8+1) sau  mai multe, care sa permita preluarea copiilor de la domiciliu, zilnic si predarea apartinatorilor la sfarsitul programului, atat in Ploiesti cat si in localitatile limitrofe, poate pana in Otopeni, Corbeanca, Bucuresti.
 • prin sponsorizari sa putem oferi copiilor fara posibilitati accesul la terapiile necesare pachetelor “ all inclusive” tinand cont de faptul ca problema principala a parintilor o reprezinta posibilitatile materiale care limiteaza accesul la terapiile de recuperare.
 • din sponsorizari sa ajutam familiile copiilor din asociatie, avand in vedere ca unii au posibilitati materiale limitate, au alti copii pe langa cel cu probleme, unele familii au cazuri grave de sanatate ale membrilor, exemplu- boli grave a unuia din parinti.
 • dorim sa oferim ore de pregatire suplimentara copiilor cu nevoi speciale, cat si copiilor fara probleme de sanatate, care nu au posibilitati intotdeauna de plata a unor pregatiri la materiile de baza, prin cooptarea unor profesori tineri care nu si-au gasit un loc de munca in sistemul de stat sau privat, pe nivele de studiu.
 • avand in vedere ca pregatirea profesionala a tinerilor cu dizabilitati este foarte complexa si integrarea intr-un loc de munca este foarte putin facila, ne dorim, sa organizam cursuri in acest sens cu specialisti pe plan local, de unde se pot obtine certificate de calificare recunoscute si sa urmarim evolutia pana la angajare, poate chiar integrarea in cadrul asociatiei. In acest sens, ne dorim achizitia unor containere modulare, omologate in sensul sustinerii unor cursuri de calificare, de desfasurare a unor activitati, in grupe mici de studiu. Ca si calificari, tinerii se pot specializa in masaj, frizerie, coafura, manechiura, agent de promovare, operator calculator, patiser, cofetar si alte meserii prin care isi pot asigura un trai decent.
 • terapiile cu animalute fac foarte mult bine copiilor, drept pentru care ne dorim infiintarea unei “Cafenele cu pisici” unde copii pot servi un suc natural, o prajiturica, iar parintii o cafea, un ceai, toate in compania catorva pisicute, care pot fi admirate si pot interactiona cu copii.
 • organizarea de zile festive pentru copii, inchirierea spatiului pentru organizarea zilelor de nastere, pentru grupuri de maxim 20 copii insotiti de cativa parinti, unde pot petrece intr-un cadru frumos, cateva ore in compania prietenilor lor.
 • organizarea de surprize copiilor, tinerilor si nu numai, in sensul deplasarii la domiiliul acestora cu un cadou, un buchet de flori, un tort, in special pentru cei ce au membrii de familie plecati sa lucreze peste hotare, cadou comandat de acestia sau cadou oferit din sponsorizari, celor care nu isi permit sau nu au cine sa le faca mici bucurii.
 • organizarea de evenimente de voluntariat privind stangerea de fonduri, imbracaminte, incaltaminte, alimente, bunuri de larg consum, mobila, pentru persoane vulnerabile, bolnave, din judetul Prahova, personae singure, familii sarace, fara ajutor.
 • avem in plan incheierea de parteneriate de prestari servicii privind promovarea firmelor mici din Ploiesti, prin actiuni de impartire flayere, pliante in mall-uri, locuri publice, in cutiile postale la case si blocuri, cu acordarea unor facilitati intre parteneri astfel incat sa facem cunoscute micile afaceri locale. Organizarea de degustari, mici targuri locale, evenimente, zile, seri tematice in locatii frumoase publice si private, organizarea de evenimente caritabile;
 • dezvoltarea adiacenta a activitatii economice pentru sustinerea cheltuielilor asociatiei, respectiv salarii, intretinere, reparatii, birotica, obiecte inventar prin productia cadourilor hand-made, inclusiv create de copiii cu dizabilitati din asociatie si nu numai, prin achizitia de la micii producatori de marfuri hand-made, home-made, mici producatori in general si revanzarea produselor ca atare sau in cosuri cadou, cutii cadou pentru piata sau cu comanda de la diverse firme si ocazii. Incheierea de contracte cu diverse firme de evenimente sau cu diverse ocazii.
 • Construirea unei Saline de aproximativ 500 metrii patrati in subteran, pentru beneficii terapeutice cat si pentru activitati recreative, unde se pot desfasura diverse evenimente.

Avand in vedere ca ne dorim sa aducem o raza de lumina in sufletul celor mai putin norocosi decat noi, va invitam sa ne fiti alaturi in activitatile noastre, sa ne sustineti, sa ne promovati si sa ne ajutati. Va invitam sa ne onorati cu prezenta la noi acasa si sa nu uitam niciodata ca impreuna vom merge mai departe si cu siguranta, puteti darui un zambet.

Vom primi cu bucurie darurile dumneavoastra si vom imparti la randul nostru din putinul pe care il avem, copiilor, tinerilor, oamenilor care au nevoie de putin, pentru a fi fericiti.

 

Cu multumiri si deosebit respect,

 

Andra Georgiana Radu – Presedinte

Adrian Radu – Vicepresedinte

Dana Andreias – Consilier Management

ro_RORomână